گروسی مجددا خواستار بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران شد

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه مدعی شد این نهاد از ایران می‌خواهد به کارشناسان آژانس اجازه دهد بازرسی‌هایی را در تاسیسات هسته‌ای این کشور انجام دهند.

به گزارش مشرق، گروسی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد ادعا کرد: «آژانس در تلاش‌های خود برای تعامل با ایران به‌منظور دریافت اطلاعات ضروری و فراهم شدن دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات با هدف راستی‌آزمایی وضعیت این مواد مطابق با الزامات توافق‌نامه پادمانی پیمان عدم اشاعه هسته‌ای، تزلزلی به خود راه نداده است.»

گروسی در ادامه صحبت‌های خود در نشست شورای امنیت درخصوص پرونده هسته‌ای ایران مدعی شد که همچنان سوالات حل‌نشده‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران باقی است و نظام بازرسی از تاسیسات ایران در هرگونه توافق احتمالی ضروری است.

ایران همکاری خود با آژانس را پس از حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در ژوئن ۲۰۲۵ که به بمباران تاسیسات اتمی ایران در اصفهان، نطنز و فردو منجر شد، به تعلیق درآورد. اگرچه دو طرف ذیل توافق قاهره در مارس همان سال توافق کردند بازرسی‌ها از تاسیسات بمباران‌نشده ایران انجام شود.

تهران اعلام کرده است تا زمانی که مدیرکل آژانس تحت فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی عمل می‌کند، پیشرفتی در تغییر شکل همکاری با آژانس امکان‌پذیر نیست و در عین حال موافقت‌نامه پادمان جامع فعلی میان ایران و آژانس برای شرایط صلح و دوری از جنگی نظامی است و برای شرایطی که سایتها و مراکز هسته‌ای ایران با حملات نظامی و تخریب مواجه شده‌اند این پادمان پاسخگو نیست و باید مقررات جدیدی درباره آن توافق شود.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تاکید مجدد بر لزوم تعاملات با ایران گفت که «در تلاش است راه‌هایی برای ترغیب ایران به روشن کردن تمامی مسائل باقی‌مانده در زمینه پادمان‌ها پیدا کند».

وی مدعی شد: «یکی از مواردی که نگرانی ویژه‌ای ایجاد می‌کند، مواد هسته‌ای اعلام‌شده قبلی ایران است که شامل ۴۴۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا می‌شود. این مسائل اکنون بیش از پنج سال است که حل‌نشده باقی مانده‌اند».

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرد که بازرسان آژانس همچنان در نیروگاه هسته‌ای بوشهر مشغول انجام فعالیت‌های راستی‌آزمایی هستند.

گروسی افزود، سازمان انرژی اتمی ایران برای هماهنگی تحویل تجهیزات پادمانی مورد نیاز جهت راستی‌آزمایی سوخت مصرف‌شده پیش از انتقال آن به یک تاسیسات جدید نگهداری، تعامل سازنده‌ای با آژانس داشته است. 

وی بدون اشاره به حملات غیرقانونی آمریکا و اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران که منجر به محدودیت‌های کنونی شده است، مدعی شد: «از ایران دعوت می‌کنم بدون هیچ تاخیر بیشتری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند تا پرسش‌های حل‌نشده در زمینه پادمان‌ها روشن شود.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 2
  • IR ۱۹:۱۷ - ۱۴۰۵/۰۸/۰۵
    1 0
    چرا باید شماره شخصی گروسی در گوشی موبایل سران سیاسی رژیم اسرائیل باشد؟!
  • بهنام IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۵/۰۸/۰۵
    1 0
    غلط کرد این جاسوس اسرائیل
  • IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۵/۰۸/۰۵
    0 0
    در خون‌خواهی امام شهید و کودکان شهید میناب اول شخصی که باید خونش ریخته بشود همین روباه مکار هست .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس